Search

Important Questions for upcoming exam in Sep 2014


1- Who is the 16 th loksabha speaker ?
Answer : Sumitra Mahajan.

2- French open Men's 2014 winner ?
Answer: Rafael nadal (spain)

3- French open Women's 2014 winner ?
Answer: Maria sharapova (Russia)

4- 29th state of India ?
Answer: Telangana

5- First chief minister of Telangana ?
Answer: K Chandrasekhar Rao

6-What is the fullform for EPE that was in news?
Answer: eastern peripheral expressway.


7-Newly elected Israeli president ?
Answer: Reuven Rivlin

8- 2014 Australian open Men's title winner ?
Answer : Stanislas Wawrinka

9-2014 Australian open WoMen's title winner ?
Answer: Li Na

10-What is the nationality of Stanislas Wawrinka ?
Answer : switzerland

11-What is the nationality of Li Na ?
Answer: China

12- who received last telegram in india ?
Answer : Rahul Gandhi

12- Present railway minister of india ?
Answer: sadananda gowda

13-From which country India acquired INS Vikramaditya ?
Answer: Russia

14- Who is the winner of " Australian Open in badminton women's title " ?
Answer: Saina Nehwal

----------------------------------------------------------------------------
1] Who released his autobiography And then One Day: A Memoir?
Ans – Bollywood actor Naseeruddin Shah

[2] Who signed a MoU for developing 1000 MW solar power(s) in Andhra Pradesh?
Ans – NTPC and AP government

[3] Who has been appointed as UN Messenger of Peace with a special focus on climate change?
Ans – Actor Leonardo DiCaprio

[4] Who has been appointed as president-elect of The International Economic Association (IEA)?
Ans – Kaushik Basu

[5] Who acquired healthcare IT services provider TriZetto Corp?
Ans – Cognizant Technology Solutions Corp

[6] Who acquired the Swedish video game company Mojang?
Ans – Microsoft Corp

[7] Who became the first Indian state to ratify the National Judicial Appointments Commission Bill 2014?
Ans – Rajasthan

[8] Who was appointed as new chief of National Commission for Women?
Ans – Lalitha Kumaramangalam

[9] Who has been appointed as China’s new Ambassador to India?
Ans – Le Yucheng

[10] Which state permanent venue for the International Film Festival of India (IFFI)?
Ans – Goa

[11] Who released his autobiography And then One Day: A Memoir?
Ans – Bollywood actor Naseeruddin Shah

[12] Who became the first transgender television news anchor in India?
Ans – Padmini Prakash

[13] Who signed an agreement with Industrial and Commercial Bank of China Ltd (ICBC) for purchasing 30 A320 aircrafts worth 2.6 billion US dollars?
Ans – Indian low-cost carrier IndiGo

[14] Name the China’s Grand Slam winner who announced her retirement at the age of 32 on 19 September 2014?
Ans – Li Na

No comments:

Post a Comment

Linkwithin